Nyheter || Om Oss || Våre katter || Kattunger || Om Abyssiner || Galleri || Kjøpsinformasjon || Lenker || EnglishPå denne siden vil det bli lagt kattunger fra tidligere kull som vi har hatt. Der vil vi forsøke å legge ut det siste bildet av kattungen tatt her hos oss og et senere bilde av samme katten som en del eldre hos nye "slaver". Det vil også bli lagt ut bilder "In memory of" av de som har gått bort.

Kanskje også bilder av andre sine katter, bilder som vi synes er spesielt fine eller morsomme.
To gode venner, (N)Mayaspride Hannah og abymiksfrøken Nala desember 2010


Katter som desverre har gått bort


(N)Mayas Pride Callista 26.07.2006-13.03.2020

Det var en trist mail å få om at vår lille fine "blåbær" Callista gikk bort 13. mars etter en tids sykdom. Callista var fra et av våre tidligste kull. Nå er hun sammen med sin mamma Cleo, søster Chakira og bror Caspian. Hun er dypt savnet av sine eiere.

-->


SC (N)Mayas Pride Nefertiti (Neffi) 24.01.2007-27.02.2020

Det var med tungt hjerte vi måtte si "god natt" til vår fine, snille, gode Neffi den 27. februar. Lymfekreften hadde gått for langt og det var "tiden". Neffi var vår aller første avlshunn fra eget oppdrett. Hun var en veldig spesiell liten Abyfrøken som sjarmerte alle hun møtte, enten på utstillinger eller her hjemme. Hun ble opphavet til flere fine kull og flere av hennes etterkommere har vi valgt å beholde her hjemme. Neffi vil alltid ha sin bestemte plass i våre minner og hjerter.
NW Lazy DSM (huskatt) Født 07.12.2001 - 14.04.2018

NW Lazy DSM (huskatt) Født 07.12.2001 - 14.04.2018 "Bare en huskatt", men for en katt! <3 Vår god NW Lazy DSM, fikk lov til å sovne inn på AniCura Jeløy Dyreklinikk. Lazy har den siste tiden slitt med for lavt stoffskifte og nå siste ukene med også bukkspyttkjærtelbetennelse. Men nå i ettermiddag sa hun til oss at "nå vil jeg ikke mere". Da måtte vi bare innse og gjøre som hun bad oss om og ta den tunge veien. Dette gjør vondt for oss men nå har hun ikke plager mer <3
Lazy startet sin utstillingskarriere som "bare en selskapsdame" for vår kjære Cleo (Abyssiner). Men bare til en dommer fikk øye på henne i utstillingsburet og sa at vi måtte begynne å stille henne ut. Som sakt så gjort :-) Lazy's første utstilling var på Fossekatta 13.09.2003 og hennes siste var Lirak 18.03.2018. Jeg tørr påstå at Lazy sjarmerte både dommere, andre utstillere og besøkende. Lazy elsket utstillinger <3 Hun viste oss at til og med huskatter kan stilles ut og trives med det <3 Lazy var spesiell for oss og hun vil bli dypt savnet av både oss og resten av sin kattefamilie her hjemme. Hun kommer ikke til å være vår siste huskatt, men den neste må være meget spesiell skal den kunne konkurrere med henne <3 Her er hennes resultater: Antall utstillinger: 142, 1 Box, 82 NOM og 42 BIS. Sov godt "Bolla" vår.
(N)Mayas Pride Lucas (Sorrel) Født 28.08.2013 - forsvant 23.07.2017

Vi fikk beskjed om at Lucas hadde forsvunnet fra sitt hjemme i nærheten av Örebro i Sverige. Han hadde i en kort tid fått lov til å gå fritt ute. Og efter en kort tid som ut/inn katt, forsvant han. Tonje lette og annonserte ham savnet over alt. Men ingen har meldte fra om noen observasjoner eller hatt noen informasjon om han. Han er fremdeles savnet pr. 14.07.2018. Jeg vet at han er dypt savnet. Det er vondt å ikke vite om han lever eller er død :-(
(N)Mayas Pride Pharao Ramses (Viltfarget Abyssiner) Født 04.04.2004 - 19.07.2017

Vår gode Ramses er ikke mer. Han var vårt oppdretts aller første kull (1 kattunge). Han fikk en tøff start på livet da moren ikke ville vite av ham. Derfor måtte vi mennesker gjøre den jobben hun skulle ha gjort. En jobb med "bratt læringskurve", da vi aldri hadde hatt en kattunge som måtte flaskemates. Men jobben klarte vi med glans og Ramses ble noe av den største Abyssiner jeg har sett. Han var veldig spesiell, en skikkelig pappagutt og som hadde de andre kattenes respekt. Ramses var aldri syk. Men han fikk en skade (av nabokatt) som angrep han og han ble ikke helt seg selv i ukene etter det. Da vi ikke synes han viste den fremgangen vi hadde forventet og misstenkte at noe var galt så bar det avsted til veterinæren. Der ble han undersøkt fra A-Å og veterinæren sa at Ramses var syk. Det ble tatt en masse blodprøver og prøvene viste at Ramses hadde massiv nyresvikt. Vi valgte å la Ramses få lov til å sovne inn med mor og far hos seg. Han er noe vi virkelig savner og ofte snakker om. Hvil i fred lille/store "Rampen" <3
(N)Mayas Pride Karma (Viltfarget) Født 28.06.2012 - død dato? - 2017

Det var trist å få beskjed om at lille Karma nå ikke er mere. Hun hadde klart å snike seg ut og ble dessverre påkjørt av bil. Karma var elsket av sin menneskefamilie og er dypt savnet <3
(N)Mayas Pride Hedda (viltfarget hunn). Født 25.07.2010 – død 01.10.2014

Lørdag 4. oktober fikk vi en utrolig trist beskjed. Vår kjære Hedda hadde gått bort. Dette kom veldig brått og helt uventet. At noe så lite som f.eks et grassfrø eller lignende kunne få så fatale følger :-( Heddalita (som jeg alltid valgte å kalle henne), vil alltid bli husket som 1 av 4 søstre i det sprøeste og artigste kullet vi noen gang hadde hatt til da :-) De 4 søstrene var alltid full av liv og hyss i de ukene de var her :-) Heddalita hadde et fint liv hos Siren sammen med sin sønn Berserk og hundene. Jeg takker Siren for at hun var en god “mor” for Heddalita.
IC Ingave’s Zita (til daglig Cleo, viltfarget hunn). Født 02.08.2002 – død 25.09.2014

Jeg har aldri hatt så vondt noen gang tror jeg. Onsdag 25. september måtte vi la vår elskede lille/store Cleo få lov til å si “god natt”. Det var ikke noen lett avgjørelse å ta, men vi viste jo at “tiden snart var der”. Cleo fikk ha en fin siste sommer og høst. Hun bar sine plager som den “divaen” hun var i hele sitt liv. Cleo var en stor personlighet som alltid vil bli husket og elsket. Hun var starten på noe som egentlig aldri skulle bli til noe, nemlig at jeg ble oppdretter :-) Jeg skulle egentlig bare ha en selskapskatt men Cleo ville det annerledes :-) Hun var en vakker Abyssinerdame som gjorde det helt utrolig bra på utstillinger. Som oftes hadde hun mye hun skulle si på utstillinger, men det var bare prat :-) Hun rakk å bli mamma til flere kull før vi måtte si stopp. Cleo satte sine poteavtrykk i manges hjerter og et helt spesiellt poteavtrykk av henne vil alltid følge meg hvor jeg enn er :-) Sov godt lille venn. Mor og far vill alltid ha deg på en spesiell plass i våre hjerter :-)
(N) Mayas Pride Kasimir (Viltfarget hann), Født 28.06.2012 – død 07.05.2013

Tirsdag 7. mai fikk vi den utrolig triste beskjeden om at vår lille prins Kasimir hadde fått lov til å slippe. Kasimir var syk i flere måneder etter at han reiste fra oss (frisk og rask). Kasimir fikk ha et godt liv hos Kristine og hennes familie. Jeg vet at de gjorde alt for at han skulle bli frisk og få et langt liv, men dessverre slik gikk det ikke. Jeg vet også at Kristine savner ham utrolig mye. Han vil bli husket av oss som godgutten i K- kullet vårt.
(N) Mayas Pride Finnegan (Sorrel hann) ble født 06.07.2009 - død 10-12.11.2010

Den 20. november fikk vi en utrolig trist beskjed fra Stockholm. (N) Mayas Pride Finnegan var død. Han hadde blitt borte fra sin familie den 10. november og de fant ham død den 12. desember. Obduksjonsrapporten kunne konstatere at han antageligvis hadde blitt påkjørt av en bil. Det var dette jeg fryktet ville skje, har veldig dårlig erfaring fra tidligere av, at før eller siden så skjer dette. Det er IKKE tilrådelig at fertile hanner får gå fritt!!! Det korte livet Finnegan fikk hos sin kjære familie var preget av gjensidig kjærlighet mellom ham og familien. De elsket ham og han elsket dem. Finnegan vil for alltid ha en helt spesiell plass i mitt hjerte. Han var Neffis førstefødte (F- kullet). Han ble født under litt spesielle forhold og hadde noen tøffe 3 første døgn i sitt liv. En liten trøst er det at han rakk å få 1 kull etter seg. Det ble et 1. barns kull, 1 flott Sorrel jente ved navn Maghreb's Smilla. Hun ble solgt og reiste til New Zealand ca. 18. november (der har hun fått kallenavnet Millie). Jeg har vært så heldig å få en god kontakt med hennes nye matmor der nede og kommer til å følge "mitt lille barnebarn" sin utvikling på avstand. Linken til Jody's hjemmeside (hvor du finner Smilla/Millie) er: Abyrose
(N) Mayas Pride Felicia (Viltfarget hunn) ble født 06.07.2009 - død/forsvunnet? siden 27. november 2010

Den 6. desember var det igjen triste beskjeder å få. (N) Mayas Pride Felicia hadde forsvunnet helgen 27. november. Familien hadde lett og annonsert men uten resultater. Til nå, i slutten av desember, har alt vært forsøkt. Vi har kontaktet synske personer og dyretolker men får ikke noen klare svar på om hun lever eller ikke. De synske personene sier at hun lever og vil komme tilbake, men jeg har mine tvil. Det er vinter ute og forferdelig kaldt. Jeg tror nok at vi må konstatere at min Felicia nok er borte for oss for bestandig. For meg vil hun alltid fremstå som en katt med et utrolig vakkert hode og vakre øyne samtidig som hun var utrolig snill.
(N) Mayas Pride Nero (viltfarget hann) ble født 24.01.2007 - død 31.12.2008


På bildet til venstre: Nero 12 uker. Han elsket å ligge på TV. Trygt og varmt der.På bildet til høyre: Her er Nero blitt stor gutt, ca. 9 mnd. Forholdet mellom lille Ravn Eirik varte hele Neros korte liv. Der Ravn Eirik var, var Nero. Han passet på sin lille menneskevenn.

På selveste nytt års aften 2008 fikk vi den utrolig triste beskjeden fra Senja om at vår kjære, flotte, snille Nero var gått bort. Han bodde hos en super familie: mor Mai-Elin , PJ og bestekompisen sin Ravn Eirik (minste menneske i huset) og Abyssiner hunnen Ewa. Han fikk et kort men himmelsk liv, hvor han kunne springe fritt rundt og utforske nordlands- naturen som han ville. Han elsket snøen og fersk fisk til middag. Han rakk å bli pappa til 2 kull. Siste kullet han fikk, fikk han etter sin død. For oss søringer (hans gamle familie) vil han bli husket som Neffi sin snille og elskelige storebror.IC S*Abydesign Enzo (Blå han) født 10.06.2004 - død 22.09.2008Det var med stor sorg vi fikk beskjed av matmor Elin i Örebro at pappa Enzo var død. Jeg kunne nesten ikke tro det. At denne vakre, snille, morsomme og gode gutten "min" ikke er mer. Her hos oss var han den mest perfekte hannkatten å ha på besøk, ikke noe problemer med han i alle ukene han tilbrakte her hos oss. Han er desidert noe av det snilleste og godeste vi har hatt her, han var like kjærlig mot oss, som mot fremmende som kom på besøk og som gjerne ville hilse på ham.

Han ga så mye av seg selv og dette ser vi igjen i de 5 barna som han fikk sammen med vår EC Ingave's Isis. Vi er evig takknemlig ovenfor Elin Ahlström for at vi fikk være så heldig å få låne denne nydelige katten som gav oss så mye. Han vil alltid ha en helt spesiell plass i hjerte mitt, som min Enzogubbe.(N) Mayas Pride Chakira (viltfarget hun) ble født 26.07.06 - død 15.07.08


På bildet til venstre er hun 14 uker. På bildet til høyre er hun ca ett år

Vår lille flotte "Kira" reiste sammen med sin søster Callista til Ålesund. Til ett hyggelig par der som heter Robert og Heidi. Der skulle de få være kosepuser og trivdes godt med det. Vi vet at de hadde det kjempefint der og etter hvert flyttet de til Oslo, men ulykken skjedde og de mistet sin kjære Chakira. Hun vil for oss alltid huskes som en skikkelig koseklump og rampejente.(N) Mayas Pride Amadeuz (vitlfarget han) ble født 16.06.05 - død 15.08.07


På bildet til venstre er han 13 uker. På bildet til høyre er han noen måneder eldre og bor hos Hanne-Marie og Asgeir

Vår lille "Dussen" var så heldig å få komme til Hanne-Marie og Asgeir i Kristiansund. Der fikk han en super lekekamerat som het Ton-Ton (huskatt). Etter hvert kom det også en liten miniatyrhund i familien. De hang sammen som erteris alle 3. Hanne-Marie og Asgeir elsket Amadeuz over alt på denne jord. Vi hadde store forventninger til ham. Og han viste oss til fulle at forventningene innfridde han både ovenfor sine nye "slaver" og oss som oppdretter. Han vil bli husket av oss som en flott og morsom kattunge.